Er was eens…

een sprookje dat erop wachtte om door jou getekend en geschreven te worden.

Herken je het, dat je als kind je eigen boekje maakte? Met je eigen vormgeving, je eigen teksten, je eigen illustraties. En dan je werk ‘uitgeven’ en aan de mensen, ouders, vriendjes en vriendinnetjes, laten lezen. Wat is het heerlijk je eigen werken te maken. En wat blijft het leuk, ongeacht je leeftijd! In deze cursus ga je je eigen sprookje maken. De tekst en de illustraties.

Tekenen en schrijven hebben heel veel met elkaar gemeen: als schrijver teken je met woorden en als tekenaar schrijf je met beelden. Maar allebei beginnen ze bij hetzelfde punt: het beeld in je hoofd. Leer hoe ze elkaar kunnen versterken, je creativiteit een dubbele boost geven. Na 6 lessen heb je je eigen sprookje geschreven en met vier (eenvoudige) tekeningen geïllustreerd  om aan je (klein-)kinderen voor te lezen!

 

Docenten
Eric Hage, kunstenaar en vormgever, neemt je mee in de wereld van het beeld. Je leert hoe eenvoudige tekentechnieken je kunnen helpen kijken naar het beeld in je fantasie. Hoe helpt tekenen je bij het vorm geven aan je verhaal en hoe kan het helpen woorden te vinden om je verhaal duidelijker te vertellen.

 

Lyda Westerink ( Het Sprookjescafe), journalist en schrijver (Wolfs muze ligt nu in de winkels), neemt je mee in de wereld van het woord. Je leert volgens welke structuur sprookjes zijn opgebouwd en hoe je woorden geeft aan het verhaal dat je misschien al in je hoofd hebt of tijdens de cursus wilt gaan ontdekken.

 

Wanneer

Zes wekelijkse bijeenkomsten op de maandagmiddag:

Data: 24 sept., 1, 8, 15, 29 okt., 5 nov.

Van 13.30 – 15.00 uur

We werken in kleine groepjes van maximaal vier personen, zodat er volop aandacht en ruimte is voor jouw vragen.

Waar
Studio Eric Hage, Verlengd Buitenveer 15, 1381 NB Weesp

Kosten
De serie van 6 lessen kost 275,- euro.
Inbegrepen zijn de syllabus, het tekenmateriaal en een schetsboek.

Ontdek ook welke sprookjes in jou verborgen liggen! Graag tot ziens!

 

Ga naar INSCHRIJVEN