Er was eens…

Er was eens…

een sprookje dat erop wachtte om door jou getekend en geschreven te worden.

Wie kent het niet, dat je als kind je eigen boekje maakte? Met je eigen vormgeving, je eigen teksten, je eigen illustraties. En dan je werk ‘uitgeven’ en aan de mensen, ouders, vriendjes en vriendinnetjes, laten lezen. Wat is het heerlijk je eigen werken te maken. En wat blijft het leuk, ongeacht je leeftijd!

In deze cursus nemen we je mee terug in de tijd en ga je je eigen sprookje maken. De tekst, de illustratie, de vormgeven én het inbinden tot een echt boekje.

Tekenen en schrijven hebben heel veel met elkaar gemeen: als schrijver teken je je met woorden en als tekenaar schrijf je met beelden. Maar allebei beginnen ze bij hetzelfde punt: het beeld in je hoofd. Leer hoe ze elkaar kunnen versterken, je creativiteit een dubbele boost geven.

Na acht lessen heb je je eigen sprookje geschreven, het met vier eenvoudige tekeningen geïllustreerd en vastgelegd in een boekje dat je met trots op de koffietafel zult leggen en natuurlijk aan je gasten voor kunt lezen!

Docenten
Eric Hage
, kunstenaar en vormgever, neemt je mee in de wereld van het beeld. Je leert hoe eenvoudige tekentechnieken je kunnen helpen kijken naar het beeld in je fantasie. Hoe helpt tekenen je bij het vorm geven aan je verhaal en hoe kan het helpen woorden te vinden om je verhaal duidelijker te vertellen.

Lyda Westerink, journalist en schrijver, neemt je mee in de wereld van het woord. Je leert volgens welke structuur zijn sprookjes opgebouwd en hoe je woorden geeft aan het verhaal dat je misschien al in je hoofd hebt of misschien tijdens de cursus wilt gaan ontdekken.

Wanneer
Acht tweewekelijkse bijeenkomsten overdag of ‘s avonds.

Lestijden en -data middagserie 2018 binnenkort beschikbaar.

We werken in kleine groepjes van maximaal vier personen, zodat er volop aandacht en ruimte is voor jouw vragen.

Waar
Studio Eric Hage, Verlengd Buitenveer 15, 1381 NB Weesp

Kosten
De serie van acht lessen kost 315 euro.
Inbegrepen zijn de syllabus, het tekenmateriaal, een schetsboek en omslagmateriaal voor het boekje.

Eric Hage (grafisch kunstenaar) www.erichage.com

Lyda Westerink (journalist/schrijfster) www.hetsprookjescafe.nl

Ontdek ook welke sprookjes in jou verborgen liggen!

Ga naar INSCHRIJVEN