ik heb gedaan

Italic Kalligrafie

Kalligraferen is een heerlijke bezigheid. Het brengt je in het nu en vooral brengt het je rust, want hoe meer gespannen je bent, hoe minder het schrijven lukt. Ontspannen en rust creëren is een belangrijk onderdeel van kalligrafie als bezigheid dus. Een goede oefening in mindfullness en je leert meteen een mooie letter schrijven.

De Italic is een mooie, veelzijdige letter. Niet voor niets is hij al eeuwenlang favoriet onder kalligrafen. Het is een eenvoudige letter in de basis, met heel veel variatiemogelijkheden. Hierdoor is hij hij voor heel veel doeleinden te gebruiken.  Van eenvoudige, strakke basisvorm op een enveloppe, tot uitgebreid versierde (flourished) versies in een mooie quote of tekst.

Met de Italic heb je als kalligraaf, maar ook als je gewoon van mooie letters houdt, een ruim inzetbare letter in de hand. Een extra leuke bijkomstigheid, is dat het werken met deze letter ook nog eens je gewone handschrift helpt verbeteren voor wie dat nodig mocht hebben ;)

Hij is redelijk eenvoudig te leren, maar vergt vooral veel oefening om hem echt goed in de vingers te krijgen. We beginnen deze serie daarom met de basisvormen om de letters en hun opbouw goed te leren kennen. Afhankelijk van je eigen vaardigheden en inzet zul je al snel de mooie kanten van deze fijne letter leren kennen.

Voorbeelden van de Italic

Hieronder een paar voorbeelden van hoe deze inzetbaar is, van heel eenvoudig en strak, tot uitgebreider versierd met flourishing en dit is dan nog maar het begin!

Materialen en kosten

 

De serie van 6 lessen van 1,5 uur per avond vinden om de week plaats op de woensdagavond. De ervaring leert dat het fijn is voldoende tijd te hebben om te oefenen thuis. De lessen vinden plaats in een kleine setting, max. 4 personen per groep. Hierdoor is er ruimte en tijd genoeg voor iedereen.

Kosten voor de gehele serie is 145,- euro, materialen (inkt, kroontjespen en houder en papier en syllabus) inbegrepen. Extra papier voor thuis oefenen is in de studio te koop.

Alle benodigde materialen worden geleverd aan het begin van de cursus.