Doop

Doop

Een mooie opdracht om te mogen delen deze kalligrafie met tekening in bladgoud voor een bijzondere doopgelegenheid.Het verzoek was een korte regel uit de bijbel gecombineerd met een tekening van de tabernakel. Zowel tekst als wat een tabernakel zijn waren mij onbekend, dus samen online gekeken naar voorbeelden. Hierdoor kreeg ik al snel een idee hoe het eruit kon gaan zien.

Daarop volgde de schetsfase en al snel kon ik de eerste ideeën voorleggen, gelukkig zat ik op het goede spoor, waarna ik echt aan de slag kon. Maar toen kwam Corona er weer tussen. Er mochten ineens geen gasten meer bij zijn, dus werd de doop uitgesteld. Omdat er een datum op moest besloot ik te wachten met het werk maken tot het zover was. Dat gaf mij de tijd om nog wat verder te spelen met de tekening en vooral met de rookkolom die erboven uit moest komen. Gelukkig maar, want het idee wat vlak voor ik ermee aan de slag kon kwam, was precies wat het werk nodig had om het ‘in vuur en vlam’ te zetten.

De opdrachtgever kwam nog even langs om het werk in ingelijste staat te laten zien en wat een prachtig geheel heeft onze lijstenmaker Lakoi er van gemaakt!

PS in verband met privacy is de naam van de gedoopte afgedekt.

Doop ingelijst