2020 Vision I Love You

2020 Visie en scherp zien

2020 Visie en scherp zien

In 1862 bracht Herman Sneller (Nederlandse oogarts) de oogkaart uit. Deze wordt nog steeds gebruikt om de visus (gezichtsscherpte) te meten. De figuren op de oogkaart, meestal letters, zijn voor ogen met een normale gezichtsscherpte, in zwart op een witte achtergrond, op een afstand van 6 meter goed zichtbaar. Dit betekend een zicht hebben van 20/20.

Scherpte hangt echter ook af van andere dingen: hoe precies hoornvlies en lens het licht focussen op het lichtgevoelige vlies achterin het oog (retina). De gevoeligheid van de zenuwen hier en de zichtcentra in de hersenen. En tot slot het vermogen van de hersenen om de informatie van de ogen te verwerken. Alleen licht dat op precies de juiste plek op het centrale retina valt beïnvloed scherp zicht. 

Visie is meer dan zicht of gezichtsscherpte. Ook andere visuele vaardigheden tellen mee, zoals gevoeligheid voor contrast, het vermogen om voorwerpen te volgen met soepele en precieze bewegingen, kleurenzicht, diepteperceptie, focus-snelheid en precisie zijn er een paar.

Alles wat voor het zicht geldt, geld ook voor ons denken en dromen. Ken jij je diepste dromen, wensen, verlangens? Wat is jouw visie voor 2020? Wat zou je graag zien gebeuren? Hoe scherp je de focus aan en krijg je helderheid in je denken en dromen, zodat jouw wensen bereikbaar worden?

Dat is mijn wens voor jou: Alle licht, helderheid, focus en Liefde en gezondheid die je nodig hebt om dromen waar te maken! En daarnaast natuurlijk ook genoeg van die meer of minder heerlijke, onverwachte momenten die je cadeau krijgt in dit leven. Wendbaarheid om mee te buigen waar nodig en standvastigheid waar doorzettingsvermogen gewenst is. Maak 2020 het jaar waarin je dromen uitkomen, of ze in ieder geval weer een stuk dichter binnen bereik raken!