Boekbinden en leerbewerken

Tijdens het Coronajaar 2020 had ik de kans om een paar oude liefdes op te zoeken: Boekbinden en leerbewerker.

Boekbinden heb ik door de jaren heen al vaker gedaan, maar nog niet zo uitgebreid en structureel als waar ik nu mee bezig ben. Bleef het eerder beperkt tot hier en daar een speciaal project in boekvorm, nu kan ik me uitleven in het echte boekbinden, zowel de bekende paden als de meer creatieve, vrije vormen. En ik vind het heerlijk!

Leerbewerken is iets wat ik altijd al heb willen doen, maar nooit aan toe kwam. In een opdracht om in leer gebonden werk te maken vond ik de ingang die ik nodig had. En dus ging ik aan de slag: materiaal kopen en daar ging een heel nieuwe wereld voor me open!

Wat het fijnst is aan boekbinden, leerbewerker, kalligrafie, illustreren, bladgoud bewerken en schrijven, is dat al deze disciplines prachtig samen te combineren zijn. Eindelijk voelt het alsof alles past, dit is het pad waar ik me thuis in voel en waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan. Heerlijk!

Ik werk in opdracht en vrij. Neem rustig de tijd om rond te kijken, heb je ideeën of wensen voor een eigen project/project neem dan gerust contact met me op. De mogelijkheden zijn eindeloos, letterlijk! Ik denk graag met je mee voor bijvoorbeeld een speciale bewerking van een bijzondere gekalligrafeerde tekst, ingebonden in boekvorm of inlijstbaar voor aan de wand (het inlijsten laat ik dan weer graag aan andere vakmensen over) Maar ook receptie of condoleanceboeken, herdenkingsboeken, baby of jubileumboeken in leer, stof of papier, samen gaan we iets maken wat precies bij jou past. Geen standaardwerken, maar alles afgestemd op jouw wensen en persoonlijkheid.

Mail of bel me 0640670284