sterrenhemel

Papier, ledjes, batterijen, meer heb je niet nodig om te beginnen met een project. Als je eenmaal bezig bent komt de rest vanzelf. En zo kwam uit een klein proefwerkje met de grote beer als model, een 355 lichtjes tellend werk van de Sterrenhemel tevoorschijn. Een combinatie van de behoefte aan herinneren, naam geven en sterren kijken.

Iedere ster is deel van een sterrenbeeld, een bestaande formatie aan de nachtelijke hemel. Maar iedere ster staat ook voor een dierbare, iemand die wegviel, maar die we nog steeds dichtbij voelen of willen. Dus krijgt een ster een naam en blijft de geliefde dichtbij in het twinkelen van een lichtje aan de sterrenhemel.

De sterrenhemel werd gemaakt in het kader van het thema LICHT voor de zomerexpositie2014. Ik heb iets met licht, met veertjes, met luchtig, met sterren, met kleine lichtjes en zo werd de sterrenhemel geboren. Een zoektocht naar hoe licht ontstaat, wat is er nodig om licht te maken, wat brengt licht voort. En kan een werk met zoveel lichtjes ook nog mooi zijn als het uit is? Zomaar wat vragen die me op weg brachten me te verdiepen in de wereld van ledjes en batterijen en een werk met 355 ledjes, 355 weerstandjes en 91 meter kopertape op 120×60 cm.

sterrenhemel-erichagedotcomSterrenhemel-RememberMe-lrg 2b