Exposities 2021

Gingen vorig jaar door Corona alle exposities niet door, dit jaar waren we voorbereid en kon er met wat aanpassingen en omdenken toch nog geëxposeerd worden:

Zo was er de Weesper Raam expositie, een alternatieve versie van de Weespers aan de Wand, waarbij enthousiaste Weespers hun raam beschikbaar stelden aan de kunstenaars en mensen vrij buiten tijdens een wandeling door ons mooie stadje toch konden genieten van alle kunst.

En als extra werd tijdens de warme zomermaanden ‘Weespers on Ice’ georganiseerd. IJssalon Nelis stelde de ivm corona aangebrachte tussenwanden in zijn ijssalon beschikbaar voor kunstenaars.

In November mocht ik een ochtend live scriptorium houden in de Van Houtenkerk tijdens de lezing over de Middeleeuwen door Joke Passchier. Speciaal hiervoor had ik me verdiept in de muzieknotatie van de ‘Nachtegaal’ van Jan van Eyckuit die tijd wat live op de fluit gespeeld zou gaan worden.

Het verhaal van Reinaart de Vos door Madock was ook onderdeel van de lezing en ook hiervan heb ik een speciaal gekalligrafeerde versie gemaakt.

We sloten het expositie jaar 2021 af met een Wintereditie van de Weespers aan de Wand in de Van Houtenkerk, waar ik beide werken van de middeleeuwse thema-ochtend en nog wat ander klein werk kon laten zien.

Hieronder een fotoverslag van de diverse activiteiten.