De Droommaker

De Droommaker

Welkom bij de Droommaker!

“Guus is een heel bijzondere vogel. Hij is bijeen gedroomd door zijn maker en heeft één wel heel bijzondere eigenschap: 

Op zijn rug draagt hij een glazen bol en alles wat hij hoort, ziet en eet en waar hij heel blij van wordt komt daarin terecht. En wat er dán gebeurt…”

Hoe het begon

Weesper kunstenaar Guus van den Heuvel maakt regelmatig bijzondere, ontroerende, grappige en eigenwijzige figuren van allerlei materialen die hij bij elkaar vind. Een van zijn figuren is “Guus”, althans, zo stelde hij zich aan mij voor. Guus is een heel bijzondere vogel en wilde door mij getekend worden, wat ik natuurlijk ben gaan doen. En zo kwam het dat ik, al tekenend, allerlei verhalen te horen kreeg over de avonturen die hij meemaakt en alle andere bijzondere figuren die hij tijdens zijn vele reizen ontmoet.

Kleurplaten en boek

Gelukkig mocht ik van beide Guus-en de verhalen en tekeningen delen met jullie, maar Guus, de vogel, vroeg wel of ik jullie ook zelf aan zijn verhalen wilde laten meeschrijven, dus maakten we van alle tekeningen ook kleurplaten. Nu kan iedereen die het leuk vindt zijn eigen wereld mengen met die van Guus.

Heb je een bijzondere of leuke tekening gemaakt, stuur hem dan rustig aan ons door! Wie weet kunnen we Guus blij maken met een speciale pagina van iedereen die zijn avonturen volgt.

Op de pagina waar je nu bent zullen we in ieder geval de komende tijd alle kleurplaten met jullie delen, zodat je er zelf zoveel kunt printen en inkleuren als je wilt! Wil je bericht ontvangen als er nieuwe kleurplaten beschikbaar zijn, meld je dan aan voor de nieuwsbrief, dan ontvang je vanzelf bericht.

De Droommaker als prentenboek

De Droommaker is ook als boek beschikbaar. Het kartonnen boekje is 16×16 cm met daarin de eerste 5 originele, gekleurde tekeningen van de reizen die Guus maakt en de vrienden die hij onderweg ontmoet. Het wordt door mijzelf uitgegeven en is vooralsnog alleen hier te bestellen in een speciale, beperkte en met de hand genummerde oplage.

Meer over het boekje en hoe het te bestellen vind je HIER.

Voor nu heel veel plezier met het inkleuren van jouw eigen Droommaker kleurplaten!
Met de hartelijke groetjes van Guus, Guus en Eric Xx

De kleurplaten