july/sept Zomerexpo 2015

Ook dit jaar hebben twee werken meegedaan aan de landelijke inschrijving en selectieronde door 2 professionele jury’s en voor de derde keer werd een werkje gekozen. Deze zal de hele zomer te zien zijn in het GEM Den Haag tijdens de ZOMEREXPO2015 met als thema WOEST.

Het werk “Sweet light of forgiveness” zal deze zomer in het GEM te zien zijn.

Waar ik ‘woest’ van wordt zijn muggen die me wakker houden als ik moe ben, vliegen en wespen die zich op en in mijn drankjes nestelen, vlak voordat ik een hap of slok wil nemen, wespen die niet doorhebben dat met je handen wapperen betekend dat je ze niet zo dicht bij je gezicht wilt hebben en mensen die vinden dat het ok is om deze dieren dood te slaan en op de rand van uitroeien te brengen, omdat ze doen wat ze doen, insect zijn. En ja, daar heb ik mijzelf ook meer dan eens schuldig aan gemaakt. Maar heb je ze wel eens echt goed bekeken en proberen te begrijpen? Heb je gezien dat een hommel net een grote, wollige, teddybeer is onder de microscoop? Heb je wel eens gezien hoe prachtig blauwgroen het pantser van een vlieg glanst als je er een lichtje op laat schijnen? Daarom nu dit werkje om te laten zien hoe prachtig ze eigenlijk zijn!

GEM Den Haag Zomerexpo2015

 

De installatie “De bittere pil” kwam door de eerste ronde en is binnenkort ook te zien op de online gallery van het GEM.

Woest of andere gradaties van boos worden is één ding. De bittere pil van vergeving moeten vragen erna is een ander verhaal.
GEM Den Haag Zomerexpo2015