Grace, bladgoud en eitempera

Illumineren & Illustreren

Wil je naast het ‘Kalligraferen‘  leren hoe woorden of stukken tekst te versieren met tekeningen en bladgoud, dan is de workshop ‘Illumineren & Illustreren’ iets voor jou. In 8 lessen ga je leren tekenen en met de eerste basisbeginselen van het illumineren en illustreren kennismaken. We gaan verschillende illuminatie stijlen bekijken en met een aantal hiervan zelf aan de slag. Iedere les werk je aan een onderdeel, zodat je aan het eind van de cursus een eigen werkje hebt gemaakt. Klaar om in te lijsten.

De cursus is geschikt voor wie nog helemaal niet kan tekenen, maar ook voor wie wel al wat kan, want de basisvaardigheden van het tekenen vormen een vast onderdeel van het Illumineren die we gaan oefenen.

Behalve met tekentechnieken,  ga je ook met vergroottechnieken, het aanbrengen van bladgoud, kleurenleer en het werken met gouacheverf aan de slag.

 

Door het werken in kleine groepjes (max 5 personen) is er voor ieder aandacht naar niveau.

De workshops starten begin januari en vinden plaats in Studio Eric Hage aan het Verlengd Buitenveer in Weesp.

De lessen vinden op de woensdagavond plaats van 19.30-21.00u. Exacte data vindt u op het inschrijfformulier.

Een setje basismateriaal is bij de cursus inbegrepen. Het overige materiaal is in de les aanwezig en tijdens de cursus aan te schaffen voor wie er thuis mee verder wil.

Mail voor meer info of bel even naar 0294 415125. Welkom!