Zomerexpositie Synagoge Weesp – ‘Leegte, Kalligrafie & Illuminatie’

Het is weer zomer! En dat betekend tijd voor de zomerexpositie in de Synagoge Weesp! DIt jaar mag ik voor de 4e keer alweer de zomerexpositie houden in een van de fijnste gebouwen van Weesp.

Na de thema’s ‘Herinnerdingen‘, ‘Licht‘ en ‘Ruimte‘ heb ik dit jaar het thema ‘LEEGTE’ onderzocht, de leegte die in alle ruimte om ons heen bestaat van het kleinste atoom, tot de onmetelijke leegte in het universum. Maar ook de spreekwoordelijke leegte die in ons achterblijft na een verlies van een dierbare.

Uiteraard is ook alle chaos in de wereld om ons heen in het werk terecht gekomen, de onmacht die ontstaat als er zulke grote dingen gebeuren waar je zelf geen grip op lijkt te hebben. Als kunstenaar probeer ik die onmacht vorm te geven in mijn werk, o.a door het maken van een zee van witte vlaggetjes die symbool staat voor alle  in open wateren, verdronken vluchtelingen en probeer ik een positief commentaar en een plek om tot rust te komen te creeëren. Zo is er ook een plek om te herdenken en gedenken.

Maar er is ook plaats om te werken: om mee te schrijven aan het BIERVILTDAGBOEK bijvoorbeeld!

Dit jaar heb ik twee GASTKUNSTENAARS uitgenodigd:

Sache Janszee en Henny Verhoeven. Hun glaskunst zijn een prachtige aanvulling en maken de expositie compleet.

Naast al dit werk ben ik het afgelopen jaar in de eeuwenoude kunst van het  KALLIGRAFEREN & ILLUMINEREN (het versieren van kalligrafie met bladgoud en tekeningen) gedoken. Ook dit werk is te zien in de expositie en voor wie geinspireerd raakt hou ik iedere week een kennismakingsworkshop “Kalligrafie & Meditatie”

Expositie van 20 july t/m 14 augustus

Wo. t/m Zo. open van 13.00-17.00uur

Maandag en dinsdag gesloten

Dinsdagmiddagen zullen er workshops plaatsvinden, hou deze website of mijn facebook in de gaten voor meer informatie.

We zien u graag!

De eerste 9 van 100 vaantjes die de ruimte zullen vullen als symbool voor de duizenden vluchtelingen die op de open wateren verdronken zijn.

De eerste 9 van 100 vaantjes die de ruimte zullen vullen als symbool voor de duizenden vluchtelingen die op de open wateren verdronken zijn.