Zomerexpositie Synagoge Weesp – Licht

Spelen met licht is leuk! Vorig jaar begon ik te leren over licht, over elektra, over ledjes en smd, over solderen en soorten kopertape. Maar vooral leerde ik over wat leuk is om mee te experimenteren!

Papier, ledjes, batterijen, meer heb je niet nodig om te beginnen met een project. Als je eenmaal bezig bent komt de rest vanzelf. En zo kwam uit een klein proefwerkje met de grote beer als model, een 355 lichtjes tellend werk van de Sterrenhemel tevoorschijn. Een combinatie van de behoefte aan herinneren, naam geven en sterren kijken.
Iedere ster is deel van een sterrenbeeld, een bestaande formatie aan de nachtelijke hemel. Maar iedere ster staat ook voor een dierbare, iemand die wegviel, maar die we nog steeds dichtbij voelen of willen. Dus krijgt een ster een naam en blijft de geliefde dichtbij in het twinkelen van een lichtje aan de sterrenhemel.

En van het een kwam het ander, want herinneren is mijn ding en dus ontstaan ook kleinere werken, met reageerbuisjes en lichtjes. Al werkend en lerend groeit het werk en de herinnerde wereld groeit mee.