De Dromenmaker – Kleurplaten

Welkom bij de Dromenmaker!

“Guus is een heel bijzondere vogel. Hij is bijeen gedroomd door zijn maker en heeft één wel heel bijzondere eigenschap: 

Op zijn rug draagt hij een glazen bol en alles wat hij hoort, ziet en eet en waar hij heel blij van wordt komt daarin terecht. En wat er dán gebeurt…”

Hoe het begon

Kunstenaar Guus van den Heuvel maakt regelmatig prachtige figuren van allerlei materialen die hij bij elkaar vind. Een van zijn figuren is “Guus”, althans, zo stelde hij zich aan mij voor. Guus is een heel bijzondere vogel en wilde door mij getekend worden, wat ik natuurlijk ben gaan doen. En zo kwam het dat ik, al tekenend, allerlei verhalen te horen kreeg over de avonturen die hij meemaakt en alle andere bijzondere figuren die hij tijdens zijn vele reizen ontmoet.

Gelukkig mocht ik van beide Guus-en de verhalen en tekeningen delen met jullie, maar Guus, de vogel, vroeg wel of ik jullie ook zelf aan zijn verhalen wilde laten meeschrijven, dus maakten we van alle tekeningen ook kleurplaten. Nu kan iedereen die het leuk vindt zijn eigen wereld mengen met die van Guus.

Heb je een bijzondere of leuke tekening gemaakt, stuur hem dan rustig aan ons door! Wie weet kunnen we Guus blij maken met een speciale pagina van iedereen die zijn avonturen volgt.

Op de pagina waar je nu bent zullen we in ieder geval alle kleurplaten met jullie delen, zodat je er zelf zoveel kunt printen en inkleuren als je wilt!


Met de hartelijke groetjes van Guus, Guus en Eric Xx