Klimaat expo 2022

In niet 1, maar 2 exposities is mijn werk te zien de komende maanden!

Het klimaat verandert. Wat is dat klimaat? Is het alleen het weer, de stand van de natuur, of is het ook de staat van onze maatschappij? De manier waarop we ons verhouden tot en met elkaar?

Al deze facetten van het klimaat worden onder de loupe genomen, bevraagd, bekeken, onderzocht door kunstenaars en andere geïnteresseerden en als het goed is zijn we dat allemaal. Want met klimaat hebben we allemaal te maken, in welke vorm dan ook.

Vele honderden kunstenaars, vormgevers, hobbyisten, denkers en andere makers , ménsen, bewoners van deze aarde, hebben zich het laatste jaar gebogen over wat klimaat voor hen, voor ons betekend. Door een gelukkige samenloop van omstandigheden mocht ook ik me buigen over het thema, met als gevolg dat mijn werken in twee exposities te zullen zien zijn tot begin december.

2 September jl ging in Ruinen, Drenthe, de bijzondere expositie ‘Bijzonder klimaat, hoe ziet mijn toekomst eruit’ van start. Een initiatief van kunstenaar Antoinette Cremers die in haar atelier en galerie 11 kunstenaars en 9 kinderen uitnodigde om zich te buigen over de vraag hoe de toekomst van onze kinderen er uit zal zien. Het resultaat zijn 20 prachtige werken van grote en kleine kunstenaars die nog tot begin december te zien zijn.
Voor deze expositie mocht ik ook het bijbehorende boek vormgeven samen met schrijver Marjolein Blaauwbroek en fotograaf Nathan Mooij. Dit boek is te bestellen via de site van Antoinette’s atelier ‘Kracht van Kunst’. Wil je het eerst even inzien kom dan langs in mijn studio, daar liggen een aantal exemplaren ter inzage. Of ga naar museum de Fundatie in Zwolle, want ook hier ligt het boek in de winkel. Een extra reden om meteen de Klimaatexpo daar te bezoeken!

Klimaatexpo 2022. In 2010 begon Carlien Oudens onder de naam ‘Zomerexpo’ een nieuw soort expositie: iedereen die wilde kon zich ervoor opgeven en zijn werk laten beoordelen door een selecte jury. Ooit begonnen in Gemeentemuseum Den Haag, is de expositie nu alweer een aantal jaar in museum De Fundatie ondergebracht. Ieder jaar wordt een thema uitgekozen en kunnen kunstenaars, hobbyisten en andere enthousiastelingen zich buigen over het thema en hun werk opgeven voor de selectieronden. 250 van de meer dan duizend ingezonden werken die door de selectie komen, zijn vervolgens de hele expositieperiode te zien in Museum de Fundatie en de tuinzaal en buitentuin van Kasteel Nijenhuis. Ook dit jaar, voor de 6e keer alweer, is een werk van mij te zien. Dit jaar hangend in de tuinzaal van het kasteel.

Wil je weten hoe kunst makend Nederland denkt over het klimaat en onze toekomst, bezoek dan vooral deze exposities!

‘Bijzonder Klimaat’ is te bezoeken sinds 3 september t/m 1 december 2022
Do, vrij, za 11.00-17.00u en op afspraak
Expositie Atelier – Kracht van Kunst, Kloosterstraat 10, Ruinen (Drenthe)

‘Klimaatexpo’ opent 17 september as haar deuren t/m 4 december 2022
Museum De Fundatie, Kasteel Nijenhuis en Academiehuis de Grote Kerk, Zwolle
251 werken over Klimaat