Allerzielen Concert en namen schrijven

Allerzielen is een met name katholieke gedenkdag waarop overledenen worden herdacht en een requiemmis wordt opgedragen. Vooral in Mexico wordt deze dag nog volop gevierd en nuttigt men met de hele familie een feestelijke dis om de overledenen te eren en het leven te vieren. In het westen wordt het minder uitbundig bij stil gestaan, maar de laatste jaren zijn er steeds vaker speciale, kunstzinnige en muzikale activiteiten op en rond begraafplaatsen tijdens Allerzielen.

In Weesp staat Kamerkoor Victoria er dit jaar op een speciale manier bij stil middels een bijzonder concert. En ik mag hier een bijdrage aan leveren door op de avond zelf namen te kalligraferen en passend werk te tonen. Mijn werk gaat vaak over herdenken, herinneren en het vorm geven aan bijzondere momenten als overlijden en geboorte. Het voelt dan ook als een enorme eer dat ik dit mag doen tijdens het concert.

Namen kalligraferen

Wie wil kan voorafgaand aan het concert al een of meerdere namen opgeven, deze zal ik tijdens het concert kalligraferen op speciaal papier. Aan het eind van het concert kan de naam opgehaald worden en meegenomen. Heeft u nu al een naam die u gekalligrafeerd zou willen zien voor deze gelegenheid, maar komt u niet naar het concert, dan bent u welkom deze alvast door te geven, dan ligt hij eind van de week voor u klaar.

Een kleine bijdrage van €5,- per naam wordt op prijs gesteld. Een kleine beurs? Dan wordt €2,50 ook gewaardeerd, is dat ook teveel, neem dan gewoon even contact met mij op, dan is er vast iets mogelijk.

Over het concert:

“Zielenpijn is van alle tijden. Al in lang vervlogen eeuwen werd verzucht, gesmeekt en gebeden om rust. Rust voor het eigen gekwelde gemoed of de ziel van een verloren beminde. Bij leven of daarna. Op Allerzielen zingt kamerkoor Victoria liederen die door de eeuwen heen hebben geholpen om te gedenken en te herinneren. Muziek die troost en rust brengt.

Requiem. Zielenrust. Jean Richafort richtte zich in zijn ‘Requiem in memoriam Josquin des Prez’ niet op de dag Dag des Oordeels maar op hoop en vrede. Dirigent Robert van der Vinne smeedde op basis van de oorspronkelijke teksten een prachtige pastiche; een nieuw requiem, samengesteld uit de allermooiste wereldse én religieuze muziek. Delen uit de Requiems van Richafort (1532), Cardoso (1620) en Monteverdi (1621), aangevuld met het ijzig-verstilde Soir de Neige van Poulenc (1944) en betoverende liederen van Rachmaninov, Schubert en Pärt. Kom tot rust bij Kamerkoor Victoria. “

2 November 2019
Aanvang 20:15, geen pauze

Van Houtenkerk Oudegracht 69, Weesp

Kaarten €13,50

Bestellen via: ticketkantoor.nl/shop/victoria

Informatie: www.kamerkoorvictoria.org

Download de flyer

#troost,#rouw,#verlies,#namen,#kalligrafie,#Herdenken,#gedenken,#allerzielen,#weesp,#vanhoutenkerk,#kamerkoorvictoria,#concert